Een compleet stadshart

Leidsche Rijn is een nieuwbouwontwikkeling van unieke schaal. In een gebied waar in 1995 nog zo’n 18.000 mensen woonden, staat over een aantal jaar een stad van het formaat Delft. Nu het grootste deel van de woningen is gerealiseerd, is in mei 2018 het centrum geopend. Dit nieuwe stadshart met een keur aan voorzieningen, perfecte bereikbaarheid en hoogopgeleid personeel, biedt een ideaal vestigingsklimaat.

Alle stedelijke voorzieningen die je mag verwachten in een centrum zijn voorhanden. Leidsche Rijn Centrum is duurzaam, onderscheidend en compleet.”

 

Kim Borger en Javier Amézquita –  Bar Iberico

Leidsche Rijn Centrum

voorzieningen & indeling van de openbare ruimte

Locale ontwikkelingen

In totaal heeft het stadshart van Leidsche Rijn Centrum straks circa:

De identiteit van Leidsche Rijn Centrum

De huiskamer van Leidsche Rijn

Behalve de hoogteverschillen, wordt de identiteit van LRC in belangrijke mate bepaald door de architectuur, die is geïnspireerd op steden als Parijs en Barcelona. Meerdere architecten hebben nauw samengewerkt aan het plan, waardoor het centrum een gevarieerd straatbeeld is ontstaan. De rode draad zijn de arcades die je in verschillende vormen terug ziet komen in de gebouwen. De menselijke maat, organische vormen, aardse kleuren, gezellige pleinen en verschillende straatniveaus zorgen voor een knusse, beetje mediterrane sfeer. Het wordt niet voor niets de huiskamer van Leidsche Rijn genoemd.

 

Jeffrey van der Grauw – Dennis Schoen & Sleutelservice

“Leidsche Rijn is het grootste winkelcentrum van Nederland. Momenteel wordt er nog volop gebouwd maar als dat straks klaar is…”

Toekomstige ontwikkelingen

Hotel

Direct naast Leidsche Werf wordt een hotel gerealiseerd: Aloft Utrecht by Marriott International. Aloft is een merk dat zich toespitst op de nieuwe generatie (zakelijke) reizigers. Het hotel met 224 kamers zal begin 2021 gereed zijn. Behalve LEED gecertificeerd, zal het hotel het eerste WELL gecertificeerde hotel ter wereld worden. Dit betekent dat het ontwerp is geoptimaliseerd om de gezondheid en het welzijn van de gasten en het personeel te bevorderen, onder andere met licht, lucht, klimaat en beweging.